skip to Main Content

MEERDAAGSE STILTE RETRAITES

INNERLIJKE RUST TE MIDDEN VAN UITERLIJKE DRUKTE

Update 1-9-2020: sinds een maand woon ik niet meer in de pastorie van Beers en bestaat dit kleinschalige stiltecentrum niet meer. Toch ga ik door met het organiseren van een- en meerdaagse stilteretraites en de creatieve workshops. Hiervoor ben ik op zoek naar mogelijkheden en ruimtes in het hele land. Heb je interesse? Weet je mogelijkheden voor mij? Ik hoor het graag! Hartelijke groet, Liesbeth.

Meer dagen in stilte doorbrengen in de voormalige pastorie van Beers in het mooie Land van Cuijk (dorp onder Nijmegen).

Stilte, rust, leegte, je verlangt er soms naar. Even afstand nemen van de drukke wereld. Ruimte nemen om bij jezelf te komen, om te luisteren naar je innerlijke stem. Jezelf innerlijk leegmaken zodat er ruimte kan ontstaan voor vernieuwing en creativiteit.

De kracht van dit stilteretraite centrum zit in de kleinschaligheid. Aangezien er maximaal 2 deelnemers bij een meerdaagse stilte retraite aanwezig zijn, zal je minder afgeleid worden door anderen, vooral positief als je hoog sensitief bent.

Meerdaagse stilte retraite

Enkele dagen de tijd nemen om stil te zijn. Het gaat hierbij niet om een geforceerde stilte maar om het ervaren welke uitwerking stilte op je heeft. In stilte jezelf ontmoeten kan helend zijn maar ook confronterend. Er zullen, indien gewenst, dagelijks persoonlijke begeleidingsgesprekken zijn. Tijdens deze dagen volgen we een vast ritme van gezamenlijke stiltemeditaties en maaltijden afgewisseld met eigen stilte-tijd. Deze eigen stilte-tijd geeft jou de mogelijkheid om bij jezelf te komen. Iedereen op haar/zijn eigen manier, binnen en buiten. Het huis, de tuin en de omgeving bieden je hierin verschillende mogelijkheden.
Enkele praktische tips: neem makkelijke (warme) kleding en schoeisel mee en een horloge.

Programma:
De opbouw van deze stilte retraite dagen komt overeen met het programma van een stiltedag.

Ervaringen van deelnemers:
‘Liesbeth heeft een prachtige plek gecreëerd om helemaal tot jezelf en in stilte te komen in jezelf. Ze is een wijze vrouw waarbij je je op je gemak voelt en vrij voelt om helemaal stil te zijn. Een stilte weekend met één of twee gasten heb ik als zeer prettig ervaren, omdat je dan nog minder in de verleiding komt om afgeleid te worden of te gaan spreken. Na een dag vond ik heerlijk de stilte in mezelf, mijn hoofd werd stil. En een stukje van de stilte heb ik mee kunnen nemen in mijn dagelijks leven. Kortom een geweldige plek om een weekend in stilte door te brengen.’

‘Dank je wel voor een heerlijk stilteweekend. Het grote huis met de hoge kamers, de ruime tuin met verschillende zitjes tussen bomen, planten en bloeiende bloemen en de omgeving waarin het fijn wandelen is. Het ritme van de dagen, bijna als in een klooster. Daarnaast jouw rustige en attente aanwezigheid, met humor. Een plek om te ontspannen, naar binnen te keren en weer te voelen, gewaar te zijn van dingen waarvoor geen woorden bestaan. Het heeft me goed gedaan.’

Data 2 daagse (= start 09.30 uur dag 1  tm 16.00 uur dag 2, met één overnachting)
Data 3 daagse (= start 19.30 uur dag 1  tm 16.00 uur dag 3, met twee overnachtingen)

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er op dit moment geen stilteretraites gepland worden.

Deelnemers: max. 2 personen.
Wil je deze stilte retraite meerdaagse individueel volgen, zonder een andere deelnemer om je heen? Dat kan.

Overnachtingen: er zijn twee ruime 1-persoonszit/slaapkamers op de 1e verdieping met een gemeenschappelijke badkamer.

Kosten per persoon: Prijzen zijn inclusief overnachtingen, maaltijden (vegetarisch), koffie/thee/sap, versnaperingen, linnengoed.
2 Daagse:  € 235,-
3 Daagse:  € 295,-

Begeleiding: Liesbeth Geenen.

Tip: samen met je partner, een vriend(in), een familielid zo’n intensieve stilte retraite meerdaagse meemaken? Meld je aan.

Tip: Wil je een stilte retraite op andere dagen in de week, meer dagen?  Neem contact met me op.

Aanmelden via het contactformulier.

LIESBETH GEENEN LEVENSLUISTERAAR

Wethouder Burgers-stee 38   |   6578 BP Leuth   |    Tel. +31 (0)6 508 294 19   |    info@liesbethgeenen.nl

Back To Top