skip to Main Content

EENDAAGSE STILTE RETRAITES
Innerlijke rust te midden van uiterlijke drukte

Update 1-9-2020: sinds een maand woon ik niet meer in de pastorie van Beers en bestaat dit kleinschalige stiltecentrum niet meer. Toch ga ik door met het organiseren van een- en meerdaagse stilteretraites en de creatieve workshops. Hiervoor ben ik op zoek naar mogelijkheden en ruimtes in het hele land. Heb je interesse? Weet je mogelijkheden voor mij? Ik hoor het graag! Hartelijke groet, Liesbeth.

Een dag in stilte doorbrengen in de voormalige pastorie van Beers in het mooie Land van Cuijk (dorp onder Nijmegen).

Stilte, rust, leegte, je verlangt er soms naar. Even afstand nemen van de drukke wereld. Ruimte nemen om bij jezelf te komen, om te luisteren naar je innerlijke stem. Jezelf innerlijk leegmaken zodat er ruimte kan ontstaan voor vernieuwing en creativiteit.

De kracht van dit stilteretraite centrum zit in de kleinschaligheid. Aangezien er maximaal 4 deelnemers bij een stiltedag aanwezig zijn, zal je minder afgeleid worden door anderen, vooral fijn als je hoog sensitief bent. Het is zelfs mogelijk om als enige deelnemer zo’n dag te volgen.

Eendaagse stilte retraite | van 9.30 uur tot 20.00 uur

Een hele dag de tijd nemen om stil te zijn. Jezelf een dag terugtrekken uit het dagelijks leven, geen moetens, geen verplichte praatjes, geen afleiding, geen telefoon. De dag verloopt zoveel mogelijk in stilte. Het gaat hierbij niet om een geforceerde stilte maar om het ervaren welke uitwerking stilte op je heeft. Er is de mogelijkheid om een begeleidingsgesprek te hebben. De dag zal bestaan uit gezamenlijke stiltemeditaties afgewisseld met eigen stilte-tijd. Deze eigen stilte-tijd geeft jou de mogelijkheid om bij jezelf te komen. Iedereen doet dit op haar/zijn eigen manier, binnen en buiten. Het huis, de tuin en omgeving bieden je hierin verschillende mogelijkheden. Enkele praktische tips: doe makkelijke (warme) kleding en schoenen aan en neem een horloge mee.

Programma:
09.30 welkom, uitleg praktische zaken, wegwijs maken in huis en tuin
10.00 ‘landen in de dag’ meditatie (met korte uitleg voor beginners)
10.30 bespreken ervaringen meditatie en eventueel nog andere zaken
10.45 start stilte
10.45 stiltemeditatie
12.30 lunchbuffet
15.00 stiltemeditatie
17.30 warme maaltijd
19.00 stiltemeditatie
19.30 afronding, delen van ervaringen
20.00 einde

De stiltemeditaties duren 20 min.
De tussenliggende tijd is eigen stilte-tijd.

Data najaar 2020:

Update 1-9-2020: op dit moment staan er nog geen data gepland, dit is mede afhankelijk van de maatregelen rondom het covid 19.

Duur: dag,
9.30 uur – 20.00 uur

Deelnemers: 
Wil je deze stilte retraite dag alleen – zonder andere deelnemers – volgen? Informeer naar de mogelijkheden.

Begeleiding: Liesbeth Geenen

Tip: samen met vriend of familielid een stilte retraite dag meemaken? Meld je aan.

Aanmelden via het contactformulier.

LIESBETH GEENEN LEVENSLUISTERAAR

+31 (0)6 508 294 19   |    info@liesbethgeenen.nl

Back To Top